Le mata'utia o le fai soo ma le fa'afia ona lelei le fai

 

E i ai le taimi muamua mo se manicure, ona sosoo ai lea ma le taimi lona tolu. E to'atele tagata e le mafai ona o'o i fafo mai le latou fa'ata'ita'iga muamua o fao.

A maeʻa taʻitasi manicure, a maeʻa sina taimi, o nisi tagata e vaʻavaʻai i lalo io latou tamatamailima, o le a lagona atili ma sili atu ona masani, sili atu ma sili atu le vaivai i le vaʻai.

O se taunuuga, o nei tagata e mageso ma filifili se sitaili fao fatu fou, ae o le taimi avanoa e faanatinati atu i le fatu o le faleoloa fao toe.

Pe o taimi uma e te maeʻa ai se manicure, pe a maeʻa se taimi, aʻo paʻu ese fao fao, o nisi tagata e le mafai ona vaʻavaʻai i o latou tamatamai lima, ona o ai lea o nei tagata i le manicure, alu i le fao fao ma sili atu. soo.

Ae o le mea moni, e pei ona fai mai le muagagana, “E tafe mai le vai e taumasuasua”. So'o se mea e sili atu i le fa'alelei e mafai ona sese.

Sei o tatou talanoa e uiga i le matautia o manicures soosootauau ma soona fai.

 

Le tupuga o pericungual dermatosis

 

O tagata na i ai le poto masani fao fao o le a latou iloa aʻo leʻi faia fao fao, aua o le fao o le fao e masani lava e le lamolemole, ma o loʻo i ai le suauu. O nei faʻafitauli e mafai ona faʻaitiitia ai le pipii o fao fao ma faʻateleina le avanoa e paʻu ai fao fao.

O le mea lea, e masani lava ona faʻapipiʻi e manicurists luga o fao ma meafaigaluega faʻapitoa muamua.

https://www.yqyanmo.com/nail-drill-bit/

 

Ae ui i lea, o le fai soo o le manicure o lona uiga o fao e faʻapupulaina soo, ma o le tele naua o le faʻamalo e mafai ona faʻaumatia ai le enamel layer e puipuia ai fao, ma tuʻu ai le vaivai, manifinifi ma vaivai.

O mea taʻitasi e tatau ona i ai lona manaʻoga e i ai, o le puipuiga o fao ua faʻaumatia, o le tetee o fao i mea faʻaosofia e faʻaitiitia, ma o le aafiaga o le vevela i fafo e sili atu ona maaleale, lea o le a afaina ai le soifua maloloina o fao o tagata.

Ma, i le faagasologa o le faʻailoina o fao, afai na faʻafuaseʻi ona faʻaogaina e le manicurist le taotoga pe faʻafeiloaʻi ma se manicurist e le lava le poto masani, o le paʻu o loʻo siomia ai fao na momomo. Afai e te le gauai atu i togafitiga, o le nofoaga o manuʻa e ono aʻafia e nisi o siama, ona i ai lea o le "paronychia" poʻo le "abscess faataamilo i le fao", ona sili atu lea ona le toʻa.

 

E le gata i lea, o meafaigaluega e faʻaaogaina e le manicurists, e pei o letuicle nipperma letui fao, oloa e le mafai ona lafoa'i ua feso'ota'i ma le anoanoa'i o tagata, ma afai e le'i fa'amama atoatoa, o le a tele pe itiiti ifo le latou feavea'iina o siama.

 

Afai e le faʻamaʻaina lelei meafaigaluega fao, faʻatasi ai ma le mea moni o loʻo i ai se manuʻa, e faigofie ona oʻo atu i faʻamaʻi lima ma faʻamaʻi e pei o fao efuefu.

 

Faʻateleina le matua o le paʻu

 

A maeʻa le sauniuniga faʻavae fao, ona amata loa lea e le manicurist ona faʻaoga fao fao. A maeʻa le faʻailoga fao, o le manicurist o le a faʻamalamalamaina o tatou fao i lalo o se moli faʻamalama. O le fao fao faʻamaʻi faʻamalama lauiloa, o se mea e manaʻomia ona faʻamalamalamaina e se moli ultraviolet e faʻamalolo ai.

O lenei fa'aaliga UV e mana'omia le 30 i le 40 sekone i taimi ta'itasi. E mafai ona susulu saʻo i totonu o le paʻu o tatou paʻu, i se tulaga patino, o le a faʻaumatia ai alava elastic ma alava collagen o le paʻu.

O le mea lea, afai e faʻafefe i taimi uma, o le a mafua ai le matua o le paʻu, lea e mafua ai le maanuminumi.

Afai e te faia le tele o fao fao, ma fa'afuase'i i se tasi aso e te va'ai atu ai i le pa'u o ou lima e le lelei e pei o le ulua'i fao, e leai se masalosalo e ono tele nail art.

 

E matautia le fao fao

 

O le fao fao o le fa'afefiloi o vaila'au eseese, palasitika ma vali vaila'au. O le tele o nei mea mata'ina o le benzene compounds, e fe'avea'i ma o le a iai ni a'afiaga leaga i le tino o le tagata pe a uma ona 'ai pe manava fa'afuase'i.

Le lelei fao fao e aofia ai le 80% o carcinogens - phthalates. Afai e ulu tele lenei mea leaga i totonu o le tino e ala i le manava ma le paʻu, o le tele o le faʻaaogaina e fafine o le a faʻateleina ai le lamatiaga o le kanesa o le susu.

 

E fa'afia ona fai ou fao

 

O fao o loʻo manava, fao o loʻo i ai se taamilosaga mautu o le tuputupu aʻe, soifua maloloina ma atoatoa fao e masani ona teuteu faʻatasi i le 7-11 aso.

Afai e te faia fao mo se taimi umi, o elemene kemikolo i fao fao o le a afaina ai le tuputupu ae o fao. E masani ona fautuaina e fai se manicure tasi i le masina ona tuʻu ai lea mo le masina ae leʻi faia.

E tusa ma le 100 aso e tupu a'e ai fao fou mai le fa'avae e o'o atu i foliga masani. O lea la, afai ua leaga pe ta'e ou fao, e sili le fa'atali mo le 100 aso a'o le'i faia se teuteu po'o se manicure.

A leai, o le tele o le manicure o le a mafua ai ona faʻaleagaina fao e leʻi faʻafouina atoatoa.

 

 


Taimi meli: Apr-03-2024

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou