Na Fa'afefea ona Fa'asao Fao e Tagata Anamua ina ua leai ni fao?

E tusa ai ma faʻamaumauga, o fao fao na muamua lauiloa i le Iunaite Setete ma Europa, ae i le 1930s, o Amerika Voss Foucault na muamua talosaga mo se pateni.Talu mai lena taimi, ua salalau fao fao i le lalolagi atoa.

I aso nei, a tatou faʻapipiʻi o tatou fao, tatou te aveese fao fao.Ae ui i lea, o tipi fao o se mea fou o le 20th seneturi.O lea la, na faapefea ona toe faaleleia fao a tagata anamua ina ua leai ni fao?I aso nei, aYaQin fa'atau taimane vilio le a faailoa atu ia te oe le auala na toe faaleleia ai fao e tagata anamua.

E pei ona fai mai le upu: E tutupu fua lauulu o tagata ma tupu fua fao.O le mea moni, o le umi o fao e fesoʻotaʻi foi ma le matua.E tusa ai ma faʻamaumauga, o fao o pepe e tupu pe a ma le 0.7 mm i le vaiaso.A o faasolo ina matutua, e faateleina lo latou tuputupu aʻe.A maeʻa tagata matutua, e tupu fao i le averesi o le 1 i le 1.4 mm i le vaiaso, ae o le toʻatele o tagata e tupu a latou fao pe a uma le 30. O le saoasaoa o le a faʻagesegese.

E le gata i lea, e vave ona tutupu fao i le taumafanafana, tuai i le taumalulu, vave i le taeao, ma tuai i le po.O le olo soo o le a faatelevaveina ai foi le tuputupu aʻe o fao, o le mea lea o tagata e masani i fao lima taumatau e tupu vave nai lo fao i le agavale.O le fua o le tuputupu aʻe o fao taʻitasi e le tutusa lelei, e masani lava o le umi o le tamatamailima, o le vave foi lea o le tupu o le fao.

O nei mea lilo laiti o loʻo i o tatou tafatafa, ae e toʻatele tagata latou te leʻi mauaina.

I aso nei, a tutupu aʻe atigilima o tagata, o le a latou faʻaogaina fao fao e toe faʻaleleia ai.Na faapefea la ona toe lipea fao a tagata anamua ae leai ni fao?Sa su'esu'e e le faatonu o Daily Chinese Characters faamatalaga ma maua ai le tali.

微信图片_20210520111416

E tusa ai ma faamaumauga o faamaumauga, o loo iai pea tagata i tausaga o manuki, e pei lava o manu feʻai i aso nei, e pei o luko, nameri, ma taika, o loo olo o latou matiuu i laupapa, ogalaau, ma maa.Ae ui i lea, ina ua amata ona faʻaogaina e tagata meafaigaluega, i le Stone Age, na tipi fao tagata i luga o le iliili poʻo le oneone maʻa.

I le vaitaimi o le Bronze Age, na amata ai e tagata ona fa'aiila o latou fao i naifi apamemea.Mulimuli ane, na faia e tagata se faila.O lenei faila e matua mamao lava ma le faila o aso nei, o lona uiga, o loʻo i ai ni nai mea laiti o loʻo faʻapupulaina i luga o le apamemea, ona olo ai lea.Mulimuli ane, na maua e tagata seleulu.

I le taimi nei, o seleulu na maua i tuugamau anamua o le Western Han Dynasty i Luoyang ua silia ma le 2,100 tausaga.I le 6 senituri TA, na faʻafeiloaʻi ai seleulu i Iapani mai Saina ma amata ona gaosia ma faʻaaogaina i le tele o taimi i le vaitaimi o Edo.

A'o le'i tipiina fao, e sili ona togafitia le pa'u mate ma fao i luga o fao e fa'aleleia atili ai fao.O leYaQin taimane viliua ufiufi i taimane polycrystalline umi, fe'ese'esea'i ma tu'u i luga o se u'amea u'amea, lea e mafai vave ma lelei ona aveese pa'u mate ma calluses i fao.E mafai foʻi ona faʻaaogaina mo togafitiga cuticle.E mafai ona i ai ituaiga eseese o foliga e fetaui ma le galuega e manaʻomia.


Taimi meli: Aukuso-20-2021

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou